Toen mijn Japanse vouwfietsje het begaf zocht ik op marktplaats een andere. Mijn oog viel op dit mooie stoere model: een pininfarina met 24 versnellingen. Ik heb het opgehaald in Maarssen en dan blijkt de wereld toch klein te zijn, want de verkopers hebben een tweede huis in Noordwijk de plaats waar ik geboren ben. 

​

De fiets heb ik dagelijks gebruikt en vaak meegenomen in de trein als ik naar mijn ouders ging of andere uitstapjes maakte. Zodra je op een perron staat ben je vrij om te gaan; onafhankelijk en niet meer gebonden aan tijd. Ik snap eigenlijk nog niet goed waarom niet meer mensen een vouwfiets meenemen; immers het rijdt gratis mee in Nederland. 

​

Graag titel pagina en uw naam en adres vermelden

Ja

<
>

In de trein had ik, of eigenlijk de fiets, veel bekijks; waarschijnlijk door het merk. Ik weet nog dat een meneer in de trein er een bod op deed en zei: ‘je mag er wel iets beter voor zorgen’. En dat is waar, want het intensieve gebruik heeft haar sporen nagelaten: roestende onderdelen, een bescherming van de kettingkast brak af, het frame heeft lakschade door mijn kettingslot en de rode elementen zijn iets verkleurd. De remmen mogen ook nog wel goed afgesteld worden. Toch is het nog steeds een goede fiets voor een handige liefhebber. 

​

​