<

Met enige weemoed bied ik mijn rode tweeling fiets aan. De fiets die mij tot in Gent heeft gebracht. 

​

In etappes over anderhalf jaar uitgesmeerd (ik noem mijzelf ook wel een slak): 

Amsterdam - Noordwijk, Noordwijk - Delft / Schiedam, Schiedam - Rotterdam,  Rotterdam - Roosendaal,  Roosendaal - Bergen op Zoom, Bergen op Zoom - Wemeldinge, Wemeldinge - Goes, Goes - Middelburg en Middelburg - Gent via Lembeke.

​

Destijds dus via marktplaats gekocht, met de trein opgehaald in Hoorn en fietsend terug naar Amsterdam. 

Het is een oudje met trommelremmen en vijf versnellingen, waarvan 2-3-4 het doen. Hier en daar een roestplek. Ik heb nog reparatie les gekregen bij Van Dam Fietsen in Noordwijkerhout. De standaard is nieuw, maar enigszins wankel. Kinderen zou ik er dus niet mee vervoeren. Daarentegen kan je er wel veel spullen op kwijt. Een keer had ik hem in een bollenschuur gezet bij mensen die ook huisjes verhuurde. Ik was in die schuur aan het werk voor Kunstklank, dus ‘ach het hoeft niet op slot’ dacht ik. Tot ik opkeek en mijn fiets er niet meer stond. Lichte paniek. Nu stonden er meer fietsen, die  gasten mee mochten nemen en een Duits gezin vond deze lange bagagedrager wel handig voor alle strandspullen… Voor de schrik kreeg ik een bos gladiolen mee.

Graag titel pagina en uw naam en adres vermelden

Ja

>

U mag kiezen of u hem met of zonder fietstassen wilt; een extra groot model, zoals postbodes gebruiken in Nederland. Ik deed er altijd van die vierkante schilderemmers in, zodat ze mooi uit bleven staan. Misschien heb ik die ook nog wel over…