Dit ‘portret’ maakte ik als verrassing voor Anja, omdat ik haar keuze om de studie psychologie te doen echt stoer vond. Met de uitreiking van haar diploma en haar handtekening zetten in het beroemde zweetkamertje van de Universiteit Leiden werd ze bijgeschreven in de geschiedenis.

<

Het ontwerp van een boekdoosje voor Anja ontstaat als ik de website bekijk van Universiteit Leiden, faculteit Psychologie. Ik zie een soort bouwstenen; had ik als kind een spel van. Dit vertaal ik naar een afbeelding van een schorpioen, het sterrenbeeld van Anja. (per toeval lijkt het ook een neushoorn)

>

Hier bekijkt Anja het boekje dat ik voor haar heb gemaakt. Met teksten op doorschijnend papier die vallen over de tekening waar ze betrekking op hebben. En het geheel, teksten en tekeningen, op Japanse wijze tot boekje gebonden.

In totaal heb ik negen (na)tekeningen gemaakt met als inspiratie astrologie en de studie, kenmerken 

zoals ik haar ken, en wat ‘magische’ elementen. Van links naar rechts: het sterrenbeeld schorpioen in de sterren, een distel, een klimop met z’n zaden, het logo van Universiteit Leiden, de plattegrond van Leiden, een iriscopie, een geometrische vorm, een magische zegel passend bij schorpioen, en een lieveheersbeestje (dat spontaan binnen vloog toen ik voor haar aan het tekenen was)…

^