<

Dat het zo snel kan gaan, had ik niet verwacht. Carine Holties mailde dezelfde dag om 12:55 en Martine Zeeman 13:54 terug en allebei willen ze de twee witte objecten wel koesteren of adopteren, om te gebruiken in een werk met performatief element of in een theatervoorstelling. Twee vrouwen waar ik een bijzondere band mee heb. Een gaat er naar Carine en de andere naar Martine. Daarmee hebben de kunstobjecten een voor mij kloppende bestemming gekregen. Behalve de plank, dan. Als iemand anders ook interesse heeft breng ik jullie graag met elkaar in contact. Dank voor alle bereidheid en lieve reacties… 

Onder de foto staat een beschrijving met linkjes naar een uitgebreidere toelichting.

​

​

>

De witte papieren ‘kwast’ van een papierrol van 1m50 hoog is helemaal door mij geknipt. Elke ochtend in mijn laatste Rietveld jaar knipte ik schaarbladsmalle stroken als een soort meditatieve handeling om in een stemming van toewijding en aandacht te komen. Dit object was onderdeel van mijn eindexamenshow en een raamexpositie @Kijkdoos op uitnodiging van Baha Görkem Yalim. Klik hier voor meer beelden. Het is eigenlijk best sterk en het knispert ook heel mooi. Volgens mij weet een performer hier wel raad mee.

​

De houten plank is voor mij bijzonder omdat er een wezen in te zien is, of eigenlijk twee. Het was een onderdeel van de verhoging, dat ik maakte in mijn huisje in het Begijnhof om mijn stoel op te zetten en mijn bed onder te rollen. Bij het afbreken kwam het plots tevoorschijn. En door mijn geomantische wandelingen in het Wodanswoud bij Wolfheze met Heidrun Herberth zag ik nu een ziel in de plank. 

​

Het witte object is een op schaal uitvergrote afgebrande lucifer zelf gegutst uit purschuim bij het bedrijf JoraVision, waar het machinaal gecoat is met een soort polyester. Het is 2m14 hoog en onderdeel van mijn project ‘light a match’ waar ook filmpjes en foto’s bij horen. Lees er hier meer over. Het object zelf is heel licht en kan denk ik prima dienst doen als prop voor een theaterstuk, film, re-enactment of performance.

Uiteraard is een combinatie met de filmpjes en foto’s ook over te nemen. En ik heb ook nog de doos met luciferdoosjes bewaard.

​