^

Nu ik op het punt sta op mijn goudgele fiets de wereld in te trekken en dus ook de kamer bij woongemeenschap De Ark Gent in De Oude Abdij te Drongen achter mij te laten, heb ik nog wel wat te doen: kiezen wat ik mee wil nemen. 

​

Ik kom van een 34m2 in Amsterdam en verblijf nu op 11m2 in Gent, dus ik heb al veel spullen een andere bestemming gegeven of weggegooid. Meubels hoefde ik niet mee te nemen, die zijn voorzien. En toch heb ik nog best veel meegenomen omdat het kon en om mijzelf tijd te geven mijn houding tot hechting en tastbare herinneringen verder te polijsten. Niet eenvoudig. Maar het helpt dat mijn fiets natuurlijk nog kleiner is en het ook zaak is niet teveel gewicht mee te nemen. Dus het wordt tijd voor rigoreuze keuzes. 

​

Een belangrijk criteria is natuurlijk: heb ik het (echt) nodig? 

​

Nu weet ik daar altijd wel een eigen draai aan te geven. Hieronder kunt u klikken op enkele van de spullen die ik mee wil nemen, en lezen welke wellicht merkwaardige keuzes en afwegingen ik maak. Als er iets bij zit wat u graag wilt adopteren, laat het mij gerust weten. Wellicht kan ik er dan toch afscheid van nemen.

​

Inmiddels ben ik op weg op mijn fiets, met mijn huis op mijn bagagedrager (althans daar werk ik aan). Mijn ervaringen rond het ‘druppelen’ op mijn weg wil ik delen op de website: www.thankyou.academy. Want dat is wat er in mij ontstaat: dankbaarheid… waar naar mijn gevoel nog veel in te leren is.