<

Op uitnodiging van pietsjanke fokkema en Ellen Witsen Elias werd ik onderdeel van het tekenproject-fstvl Hebban olla vogala nestas in RC de Ruimte te Amsterdam. Drie weken tekenen ter plaatse met de Middeleeuwen als inspiratiebron vanwege de vertelkracht en beeldtaal uit die tijd. Naast het vaste organisatieteam was er nog een aantal kunstenaars benaderd een eigen project in te voegen. Verder was het de bedoeling dat iedereen die wilde mee tekende. 

​

pietsjanke fokkema

Ellen Witsen Elias

Ik

Pauline Mastenbroek

>

Simonette van der Kuip

Dirk Moons

Luciano Pinna

Loek Schönbeck

Mijn aandeel was in beginsel dienend. Ik regelde platen honingraat karton en haalde het op ergens in Oost Nederland met auto en aanhanger. Daarvan maakte ik diverse meubels, want het is vrij sterk. Elke zondag was er een uitgebreid programma van lezingen, muziek, kwesties en levensvragen en een kookritueel. Daar ontwierp en tekende ik posters voor. In dezelfde tijd had ik een lesblok tekenen in het O-jaar van de Gerrit Rietveld Academie; en hoe leuk is dat om dat op locatie te doen… zo gezegd zo gedaan. 

​

Toen ik een boekje trof over Assisi met daarin een plattegrond ontstond het idee om dat over de muur van 6 bij 3 meter te tekenen; beginnend rechtsboven en linksonder eindigend. Na overleg met pietsjanke mocht dat. Het was best een daad, want er stonden al tekeningen en daar ging ik de plattegrond volgend toch langs of ‘door’. Wat een mooi bijkomend effect was, was dat de vakjes en lijnen van de plattegrond weer anderen uitnodigden tekeningen toe te voegen.

Jeannette Eisses

Foto impressie… alle eer aan initiatiefnemers pietsjanke fokkema en Ellen Witsen Elias 

^