Op weg met mijn fiets met lekke band lopend van Katwijk naar Noordwijkerhout bedacht ik: misschien is Herma thuis. Ze woont halverwege in Noordwijk; een mooie stop en gelegenheid om haar mijn vraag te stellen of er een plekje voor mij is op de camping voor de cast. Ik wilde namelijk wat kampeerervaring opdoen voor mijn plannen fietsend door het leven te gaan. Herma van Piekeren is artistiek leider van Stichting KunstKlank en was bezig met de voorbereidingen van de voorstelling  Isadora. En wat een toe-val… Herma was thuis én ze zochten een campingbeheerder die drie weken de boel een beetje in de gaten wilde houden. Voilà!

<
>

Die mooie zomerse maand juli van 2018 had ik het genoegen met mijn fiets en tent neer te strijken op Landgoed Calorama, waar voor deze gelegenheid de cast hun tentjes in de tuin mocht zetten. Het is een unieke monumentale plek in mijn geboortedorp Noordwijk dat pas sinds 2015 toegankelijk is voor publiek. Het veld lag naast een prachtige rozentuin. Ik zorgde dat toilet en douche schoon waren en de jongeren met eerbied omgingen met de plek. Daar hoefde ik niet veel voor te doen. En ik was er voor vragen en een pleister…

​

Daarnaast bracht ik tijd door op de plek waar de voorstelling werd gehouden. Dat was deze keer op een plek in Noordwijk langs de bollenvelden, het oor in de volksmond. Kunstklank heeft speciaal een bamboe theater laten bouwen en een team aan vrijwilligers was bezig het op te bouwen. Daar zijn altijd extra handen nodig, en de mijne heb ik graag aangereikt. In de voorbereiding heb ik ook nog twee nachten op het terrein slaapwacht gehouden, omdat alle spullen en apparatuur anders onbeheerd zou zijn. In een mobiele keuken werden maaltijden bereid en daar heb ik lekker van mee gesmuld. 

​

Ondanks alles wat ik te doen had, voelde het als vakantie…

Foto’s van de plek, het frame van het theater (zonder doeken en tribunes) en de mobiele keuken

Trailer van de voorstelling door stichting KunstKlank

^